De Reis - Reisverslag uit Davos, Zwitserland van Ger Dieke - WaarBenJij.nu De Reis - Reisverslag uit Davos, Zwitserland van Ger Dieke - WaarBenJij.nu

De Reis

Door: Ger

Blijf op de hoogte en volg Ger

01 Juni 2022 | Zwitserland, Davos

De Reis

Na overleg met de longarts in Zoetermeer, Dr. Rijneveld, hebben we besloten ons aan te melden voor een revalidatie in Davos.

Het enige wat mij op de been hield waren de Prednison kuren. De laatste kuur gestart in November 2021. Deze is met een dagelijkse dosis nog steeds gaande.

Het heeft even geduurd, maar daar was dan eindelijk de uitnodiging van NAD (Nederlands Astma centrum Davos). Ik moest in Bilthoven langskomen voor een intake gesprek en een gesprek met een van de longartsen in Davos via een internet verbinding.

Nadat ik door het artsen team in Davos besproken was, kreeg ik een uitnodiging om me op 2 Mei te melden op Schiphol voor de reis naar Zwitserland.

Deze 2de Mei was de dag dat ik voor zes tot acht weken afscheid nam van mijn gezin en werk om aan mijn herstel te werken in de Zwitserse bergen.

Deze dag was ook een van de dagen van de chaos op Schiphol.

We werden op Schiphol opgewacht door een medewerkster van het NAD, die werkzaam is in op het kantoor in Bilthoven. Onze groep bestaat uit 4 andere patiënten en ik.

Gelukkig werd ik als passagier met een niet zichtbaar medisch probleem behandeld en werd ik vanaf de incheck tot aan de gate geassisteerd en in een caddie gebracht naar de gate. Ik reed alle drukte voorbij. Prettig maar toch enigszins confronterend.

Met een vlucht van Swiss air van Schiphol naar Zurich. Onder begeleiding van een van de verpleegsters van het NAD. Ze was met de vlucht uit Zurich meegevlogen om een andere patiënt weer thuis te brengen. In Zurich werden we opgewacht door het busje van het NAD en kwamen we in Davos aan na een rit van bijna 3 uur.

Onderweg natuurlijk kunnen genieten van het fantastisch mooie Zwitserland. Waar de bergtoppen nog steeds besneeuwd waren.

Aangekomen in het NAD, werden we verwelkomt door enkele artsen en verplegend personeel van het NAD.

Mijn tijdelijk adres is: Nederlands Astmacentrum Davos, t.a.v. G. Dieke, Klinikstrasse 6, 7272 Davos Clavadel, Zwitserland

We kregen onze kamer toegewezen. Ook kregen we onze eerste maaltijd geserveerd op onze kamer.

Tevens werd ik direct onderzocht. Zuurstof gehalte in mijn bloed en bloeddruk.

• 31 Mei 2022 - 13:56

Alwin Gondrie:

Hey Ger, leuk om met jou ervaringen, belevenissen en je programma mee te lezen. Succes kerel

Tags: Ger, Dieke, Astma, NAD, Davos